Mentoring

 

Nadat ik al een tijd bezig ben als fotograaf naast mijn baan in de hulpverlening, zit nu mijn eerste jaar als fulltime bruidsfotograaf erop. Een jaar geleden dook ik het avontuur in en ik heb nog geen seconde spijt gehad. Met alle struggles, onzekerheden en emotionele rollercoasters die erbij horen, heb ik een heerlijk jaar gehad.

De grootste ontdekking die ik heb gedaan, en nog steeds doe, is dat het ontzettend belangrijk is je eigen weg te gaan. Je eigen stem te laten horen. Je eigen stempel te drukken en een weerspiegeling te geven van wie je bent en wat je wilt laten zien. Er zijn zo ontzettend veel (bruids)fotografen. Elke dag poppen er weer nieuwe op, op Instagram en Facebook. Het is een oververzadigde markt en daarin staande blijven is niet altijd even makkelijk en kan erg onzeker voelen.

Veel fotografen laten zich inspireren door andere fotografen, daarmee ontstaat het gevaar om hetzelfde te doen wat anderen doen. Dezelfde foto’s te maken of een stijl aanhangen niet bij je past of goed werkt bij jouw stijl. Misschien kun je daar een heel eind mee komen, maar ik geloof niet dat dat echt voldoening kan geven en je op de plek kan brengen waar je wilt zijn. We zijn creatievelingen, artiesten en dan is het belangrijk dat je je hart kunt laten spreken. Maar in de rollercoaster die bruidsfotografie heet, is het niet altijd makkelijk om dat te blijven doen.

Herken je de onzekerheid, ben je je naam aan het opbouwen en vraag je je af hoe je een plek kunt vinden in de trouwbranche. Ik wil je er dolgraag bij helpen! Je kunt vanaf nu mentoring volgen bij mij. Met mijn hulpverleners achtergrond, die ik soms wel stiekem een beetje mis, vind ik het onwijs leuk om mensen te coachen en verder te helpen. Samen bedenken we de beste manier waarop ik je kan coachen en je kan helpen je eigen merk neer te zetten. Ik ga je absoluut niet leren hoe je kunt worden zoals ik, want jij bent zelf uniek!

Naast het coachingsdeel van de mentoring, kunnen we ook kritisch kijken naar een bruiloft die je hebt gedaan. We kunnen kijken naar je editing en die zonodig finetunen. Belichting, compositie en alle technische dingen kunnen we aan bod laten komen als daar behoefte aan is, waarbij ik er wel vanuit ga dat je goed kunt fotograferen in de Manual stand.

Misschien wil je meer leren over boudoirfotografie of loveshoots en hoe je die aanpakt. Uiteraard kan ik ook daarin met je meekijken.

De mentoring vindt bij mij thuis plaats. Dat kan een ochtend of een hele dag (inclusief lunch) zijn. Ook is het mogelijk een traject uit te zetten voor een jaar, waarbij we elkaar bijvoorbeeld elke maand of om de paar maanden spreken. Skypen is uiteraard ook mogelijk, voor als je wat verder weg woont.

Als je interesse hebt en meer wilt weten over mentoring, stuur me dan een mailtje; info@knowmefotografie.nl. Ik stuur je dan vrijblijvend informatie op en we kunnen samen kijken of ik wat voor je kan betekenen.

Hope to hear from you!